Castellano Valencià

Exercicis d’escalfament de monyica i braços.

Com ja hem dit repetidament és fàcil que al percussionista, que assaja i toca diverses hores a la setmana, se li sobrecarreguen músculs, lligaments, tendons, nervis i fins i tot ossos, depenent de les hores i intensitat que es dedica a la percussió. Per això és aconsellable tindre-los tonificats perquè l’esquena, extremitats i cervicals estiguen sanes i fortes per a evitar fatiga muscular crònica, tendinitis, síndrome del túnel del carp, lumbàlgia, etc.

Quantes vegades després d'un assaig o d'una actuació hem tornat a casa i ens fan mal algunes d'estes parts del cos, mans, nines, braços, esquena o fins i tot cervicals. Això denota l'intens exercici físic realitzat i és per açò que cal escalfar i estirar abans, i fins i tot després, d’aquest exercici físic. Altra cosa és si estem tocant uns pocs minuts i sense a penes intensitat.

El consell que vos donem des d'ací és que ho consulteu amb el vostre fisioterapeuta i ell vos indicarà els exercicis concrets que cal fer per escalfar braços, monyiques i dits.

No obstant hi ha dos, d'entre els exercicis que ens ensenyava el MESTRE, D. Juan Blasco, que es realitzaven amb les baquetes i són els que expliquem a continuació.

UNGLES

Col·locar les baquetes com s'indica en la foto, juntes, paral·leles i una al contrari de l'altra.

S'agafen amb ambdues mans al mateix temps, juntes i amb les palmes de les mans mirant cap amunt (mirant-nos les ungles, d'ací el seu nom), tocant-se pel costat de les mans on estan els dits menuts. Es molt important que les mans estiguen juntes i no separades.

Estirem els braços totalment cap endavant de nosaltres, formant angle recte amb el nostre cos i paral·lels al sòl.

Doblem els colzes i elevem mans i baquetes realitzant un gir dels coltzes i seguim amb eixe moviment i obrint/separant els colzes i fent passar les baquetes, mans i monyiques tocant el nostre tòrax i apuntem amb elles cap al sòl i elevem els braços cap a la posició inicial però a l’inrevés. També ara mirant-nos les ungles però els braços a l’inrevés. En definitiva un moviment circular amb els braços i les baquetes.

D'aquesta manera practiquem el moviment lateral de monyiques i estirem músculs de la resta del braç i muscle.

HÈLIX

Col·locar les baquetes com s'indica en la foto, una a continuació d'una altra, formant una línia i només superposades el que cap en la palma de la mà.

L'exercici consistix en un moviment rotatori de mà i baquetes, alternatiu cap avant i cap arrere (el braç no ha de girar i l'avantbraç pel que fa tot just), imitant una hèlix i adquirint major velocitat segons anem escalfant.

D'aquesta manera practiquem el gir de monyiques i, un poc, de l'avantbraç ademes d'exercitar els muscles i altres músculs

^ Pujar ^